PhoneCere o oferta de pret, sau solicita informatii
la numarul de telefon: 0723 626 852

Montajul corect al tamplariei din PVC

Cea mai importanta caracteristica a ferestrelor este capacitatea acestora de a limita pierderile termice. Montajul gresit al unei ferestre, insa, o poate face ineficienta din acest punct de vedere.

In primul rand, fereastra este corect pozitionata pe grosimea zidului atunci cand “incaleca” linia izotermei de zero grade Celsius, si anume:
– in cazul unei constructii cu pereti exteriori fara o izolare termica suplimentara (cu polistiren expandat, vata minerala, etc.), fereastra va trebui pozitionata pe mijlocul grosimii zidului
– in cazul unei constructii cu pereti exteriori prevazuti cu un sistem de izolare termica suplimentara, fereastra va trebui pozitionata peste izolatia termica suplimentara sau cat mai aproape de aceasta

In al doilea rand, interstitiul periferic ramas intre tamplaria din PVC si zidarie trebuie sa fie cat mai mic (tipic: 2…3 cm) si sa fie izolat cu spuma poliuretanica. Trebuie evitata folosirea penelor de sustinere montate transversal pe planul tamplariei, pentru a nu se forma punti termice.

Este indicat,de asemenea, ca interstitiul frontal ramas intre tamplarie si spaletii exteriori sa fie etansat cu un material care sa impiedice patrunderea apei (umezelii) in zidarie si / sau spuma poliuretanica (de obicei silicon neutral sau banda precomprimata; trebuie notat ca finisarea spaletilor exteriori doar utilizand tencuiala nu este corecta, dupa uscare aceasta nefacind priza cu tamplaria din PVC – rezultand astfel interstitii care permit patrunderea apei).

Translate »

Administrare

Ai uitat parola?