Imagine antet

Masurarea golului in care se va monta fereastra

Masurarea golului in care se va monta un sistem de tamplarie este o etapa foarte importanta in realizarea executiei finale a lucrarii contractate. Pentru a putea efectua corect masuratorile este necesara o ruleta buna, in timp ce masuratorile se vor efectua in milimetrii.
Primul pas este stabilirea locului in care se va monta fereastra; montajul se poate realiza in doua planuri: plan median si plan interior.

In aceasta etapa ne putem confrunta cu situatia in care glaful (pervazul) nu este drept- poate fi in interior mai lat, iar in exterior mai mic. In cazul in care se iau masuratori la exterior si apoi se monteaza fereastra la interior, atunci tocul executat este mai mic decat cel necesar, iar in cazul in care s-ar lua masuratorile la interior si fereastra s-ar monta la mijloc, atunci tocul obtinut astfel ar fi mult mai mare, si nu ar putea fi montat, fara modificarea golului din zid. De aceea, in momentul in care se stabileste unde se monteaza fereastra, acolo se iau si masuratorile.

Foarte important de stiut este faptul ca se recomanda ca fereastra sa fie montata cat mai in interiorul incaperii pentru ca sansele de aparitie a mucegaiului sa fie cat mai mici.
Atat inaltimea, cat si latimea golului de fereastra trebuie masurate in trei parti: inaltimea-stanga-mijloc-dreapta, iar latimea-sus-la mijloc-jos. In cazul in care golul pentru fereastra are dimensiuni diferite pentru cele 3 puncte (sus-mijloc-jos pentru latime si stanga-mijloc-dreapta pentru inaltime) se iau in calcul la executie dimensiunile cele mai mici din care se vor scadea 10-20 mm spatiul necesar montarii, urmand ca golurile ramase sa fie umplute cu spuma poliuretanica.

Translate

Administrare

Ai uitat parola?